У Monobank стався збій

Фахівці вже займаються розв'язанням проблеми
фото з відкритих джерел

У клієнтів при вході в застосунок онлайн-банкінгу спливає вікно про складнощі у роботі додатка

У четвер, 1 серпня, у застосунку monobank відбувся збій. Користувачі скаржаться на те, що при спробі відкрити застосунок з'являється повідомлення про збій в роботі.

Зауважимо, що у клієнтів при вході в застосунок онлайн-банкінгу спливає вікно про складнощі у роботі додатка.

«На жаль, зараз спостерігаються складнощі у роботі застосунку. Ми відновимо працездатність сервісів найближчим часом», – пишуть у застосунку.

Нагадаємо, 1 травня у роботі Monobank спостерігалися складнощі, було зафіксовано збій.

Зазначимо, 19 липня одночасно в різних куточках планети почалося масове скасування авіарейсів. Причиною стала відмова профільних програм Microsoft. Поки інтернет-гігант намагався виправити ситуацію, співробітники авіакомпаній були змушені вручну тисячами виписувати посадкові талони.

Особливо постраждали американські авіакомпанії. Відомо, що United Airlines та Delta Airlines призупинили польоти через проблеми зі зв'язком. Frontier також скасувала близько 130 рейсів і затримала близько 220, що становить майже 30% від загальної кількості її рейсів. Авіаперевізникам Allegiant та Sun Country також довелося затримати 45% та 23% рейсів відповідно. Загалом через технічний збій у світі скасовано понад 1000 рейсів.

До слова, за оцінками корпорації Microsoft 8,5 млн комп'ютерів по всьому світу були виведені з ладу внаслідок глобального ІТ-збою 19 липня. Це перший випадок, коли уразили таку кількість пристроїв, що може свідчити про найгіршу кіберподію в історії.