У Києві протестувальники блокували Вокзальну площу: чого вимагали

Проїзд до центрального вокзалу у Києві частково заблокований через дії протестувальників
фото: з відкритих джерел

Компанія радить киянам тимчасово віддавати перевагу Південному вокзалу

Проїзд до центрального вокзалу у Києві частково був заблокований через дії протестувальників. Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрзалізниця».

«До уваги пасажирів та зустрічаючих, що прямують на Центральний залізничний вокзал Києва. Проїзд до центрального вокзалу у Києві частково заблокований через дії протестувальників. Ми вважаємо неприпустимим, щоб військові, медики, волонтери та родини з дітьми не потрапили на свої рейси, тому притримуємо відправки на 10 хвилин», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що акція протесту не стосується діяльності «Укрзалізниці» та вокзалів. Компанія радить киянам тимчасово віддавати перевагу Південному вокзалу.

Згодом «Укрзалізниця» повідомила, що шлях до вокзалу вільний, потяги далі курсуватимуть за розкладом.

За даними ЗМІ, у Києві зранку 28 червня протестувальники вийшли на мітинг проти знесення оптового ринку. Через це частково перекрили Вокзальну площу. Як пише The Page,  на вулиці Петлюри навпроти Центрального залізничного вокзалу проходить реконструція автостанції «Київ». «У Concord прийняли рішення зайти на ринок (автобусних перевезень) з інфраструктурних проєктів. А саме – з реконструкції всім відомої автостанції у Києві, яка розташована біля залізничного вокзалу. Через неї буде проходити понад 10 тисяч пасажирів на добу і відправлятиметься 400 авторейсів», – заявив голова компанії Concord Capital, яка проводить реконструкцію, Ігор Мазепа.

Проєкт, зокрема, передбачає зведення будівлі автостанції. Вона включатиме зони очікування – загальну та підвищеного комфорту – дитячу кімнату, медичний пункт, камери схову, туалети, фудкорт і комерційні приміщення.

Крім того, побудують станцію техобслуговування і мийку.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» запускає додаткові рейси до Одеси на вихідні.

Також стало відомо, що «Укрзалізниця» підвищила ціни на постільні комплекти у пасажирських потягах. Тепер за користування постільною білизною під час поїздки доведеться сплатити від 80 до 120 гривень. Відповідне рішення ухвалило правління компанії 20 травня 2024 року. Нові розцінки почали діяти з 22.05.2024.