Адвокат полонених українських моряків розказав про їх стан

Полозов стверджує, що моряки отримали передачі від активістів з Криму

Наразі 21 людина (українські моряки, - «Главком») перебуває у СІЗО «Лефортово», ще троє країна-агресор утримує у «Матросской тишине»

Адвокат Микола Полозов говорить, що взяті у полон Росією українські моряки розуміють, що за них бореться не тільки держава, але і весь вільний світ, і сподіваються незабаром вийти на свободу. Про це Полозов розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами правозахисника, наразі 21 людина (українські моряки, - «Главком») перебуває у СІЗО «Лефортово», ще троє країна-агресор утримує в лазареті СІЗО «Матросская тишина».

Полозов зазначив, що перший час військові перебували на карантині, усі в одиночних камерах. «Зараз їх розмістили у різних камерах таким чином, що жоден з моряків не сидить з іншим моряком. Вони - у двомісних камерах. Друга людина в камері – це фігурант якоїсь іншої кримінальної справи», - поінформував адвокат.

Полозов стверджує, що моряки отримали передачі від активістів з Криму.

«Там нові речі, предмети першої необхідності, продукти харчування», - уточнив адвокат.

Полозов пояснив, що, зокрема, Денис Гриценко поки не отримує листів через цензуру в «Лефортово». «У нього в камері є радіо, телебачення. Умови такі ж, як і для інших ув’язнених. Щодо гігієни, то, на жаль, душ можна прийняти лише один раз на тиждень. Ще півроку або рік тому у «Лефортово» не було гарячої води. Тому можна сказати, що у побутовому аспекті ситуація вперше за багато років покращилася», - зазначив Полозов.

Проте, за словами Полозова, попри якісь покращення побутових умов, всіх українських моряків тримають в ізоляції. «Вони не знають, що відбувається назовні», - говорить правозахисник.

Також адвокат додав, що 11 грудня його колега відвідав Василя Сороку у медичній санітарній частині СІЗО «Матросская тишина».

«І Денис Гриценко, і Василь Сорока не пригнічені. Вони у достатньо доброму моральному стані. Це вселяє надію, що і інші моряки розуміють, що за них бореться Україна і весь вільний світ», - вважає Микола Полозов.

Як повідомлялося, Саміт ЄС вимагає негайного звільнення українських моряків.

20-річного моряка Зінченка посадили в камеру до кавказького екс-міністра.

Найстарший із захоплених Росією моряків зустрівся із адвокатом.