Британія веде нові розслідування щодо пропагандистів Russia Today

Ofcom попередив, що може анулювати робочу ліцензію RT на території Великої Британії

Британський наглядовий орган Ofcom (Офіс із комунікацій) розпочав сім нових розслідувань проти російського пропагандистського телеканалу RT через висвітлення новин у Солсбері.

Про це повідомляє The Guardian.

«Проти RT, підтримуваного Кремлем каналу новин, який мовить у Великій Британії, розпочато 7 нових розслідувань щодо висвітлення новин про отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері», - йдеться у повідомленні.

Британський регулятор повідомив, що інтенсивно моніторив RT, після того як новина про отруєння стала публічною, і зараз вивчає кілька ефірів, де канал імовірно порушив законодавство про мовлення у питанні неупередженості висвітлення новин.

Ofcom ще раз попередив, що може анулювати робочу ліцензію каналу на території Великої Британії через висновок свого розслідування. Таким чином RT зникне з ефіру.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли Скрипаля і його доньку, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Раніше розробник «Новачка» викрив міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на брехні.

До слова, хімічна лабораторія в швейцарському місті Шпіц не підтвердила слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, нібито вона встановила, що Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні в Солсбері речовиною BZ.

Нагадаємо, Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Сергія та Юлію Скрипалів отруїли 4 березня. Після отруєння постраждалих госпіталізували у вкрай важкому стані.

Після місяця лікування стан батька та доньки, за словами лікарів, значно покращився.