Розробник «Новачка» викрив Лаврова на брехні

Розробник «Новачка» викрив Лаврова на брехні
Сергій Лавров

Віл Мірзаянов повідомив, що СРСР займався розробкою отруйної речовини BZ

Віл Мірзаянов, розробник речовини «Новачок», яка була використана для отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії, заявив, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров бреше, коли говорить, що СРСР ніколи не займався розробкою речовини BZ. Відповідну заяву хімік розмістив у Facebook.

«Лавров сіє брехню, це зрозуміло і природно … «СРСР не виробляв або не займався BZ»! Брехня. Ще як займався. Тільки не називали його за справжньою назвою, а позначали як продукт 78», - заявив він.

Мірзаянов відзначає, що продукт 78 або BZ не містить нервово-паралітичної дії, а є транквілізатором, присипляючи людину, яка починає марити солодкими видіннями.

«Від цього не буває ні міозу, ні конвульсій. Тобто ацетилхолінестераза людини (фермент, що міститься в синапсах – ред.) не пригнічується з тим, що вона припиняє передавати сигнали в центрально нервову систему», - наголосив він.

Зазначимо, інгібітори ацетилхолінестерази (фосфорорганічні інсектициди, зарин, зоман і V-гази, фасцикулін і деякі інші пептиди зміїних отрут) — потужні токсини, дія яких на організм людини зазвичай призводить до смерті від судом дихальної мускулатури.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 14 квітня в Москві поставив під сумнів висновки Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері. Він заявив, що в оприлюдненій цього тижня доповіді ОЗХЗ була використана інформація швейцарської лабораторії в Шпіці.

Голова МЗС Росії стверджує, що експерти цієї лабораторії встановили, що клінічна картина отруєння Скрипалів схожа на вплив отруйної речовини BZ, яку, за словами Лаврова, мають країни Заходу.

Хімічна лабораторія в швейцарському місті Шпіц не підтвердила слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, нібито вона встановила, що Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні в Солсбері речовиною BZ.

Про існування бойових отруйних речовин сімейства «Новачок» світ дізнався від Віла Мірзаянова, співробітника ДержНДІОХТ (Державний НДІ органічної хімії та технологій). Тривалий час розкриті ним дані залишалась єдиним джерелом інформації про програму «Фоліант» та створеного в її рамках сімейства отруйних речовин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: