У лікарні Солсбері розповіли про стан Скрипаля

У лікарні Солсбері розповіли про стан Скрипаля
Сергій Скрипаль

Подробиці про спосіб лікування Скрипаля не розголошуються

Стан колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля поліпшується, проте він досі перебуватиме в лікарні.

Про це повідомили в окружній лікарні Солсбері.

 «Після інциденту в Солсбері 4 березня один пацієнт (чоловік у віці 60 років) залишається під опікою окружної лікарні Солсбері після впливу нервово-паралітичної речовини. Він поправляється і не в критичному стані», - розповів представник прес-служби.

Подробиці про стан Скрипаля і спосіб його лікування не уточнюються.

Раніше повідомлялося, що російські агенти стежили за Скрипалями близько п’яти років.

Раніше Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

Британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: