Будемо і надалі боротися за Українську незалежну церкву - Філарет

Фото: Михайло Глуховський, Главком

Разом з Патріархом Філаретом у служінні брали участь лише чотири єпископи з понад 60 запрошених

Будемо і надалі боротися за Українську незалежну церкву. Про це заявив Патріарх Філарет, завершуючи літургію на честь Макарія, що відбувається у Володимирському соборі у Києві, передає кореспондент «Главкома».

«Будемо і далі боротися за Українську незалежну церкву, як від Москви, так і від Константинополя», - сказав Філарет під час літургії, яка щойно завершилася.

Разом із ним у служінні брали участь лише чотири єпископи з понад 60 запрошених: архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, а також група ієрархів із колишніх приходів УПЦ КП у Росії митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, його вікарій Петро та єпископ Адріан.

Після літургії Патріарх Філарет відмовився від коментарів журналістам. А протоієрей Олександр Шмуригін проанонсував велику прес-конференцію на завтра, 15 травня.

Владика Адріан Старина у коментарі «Главкому» припустив, що, можливо спілкування буде під час обіду, запланованого після літургії. Але, додав, що точно не знає.

Раніше повідомлялося, що Патріарх Філарет запросив предстоятеля ПЦУ, митрополита Епіфанія 14 травня разом вшанувати пам'ять священномученика Макарія.

У ПЦУ заявили, що Епіфаній 14 травня буде з візитом у Маріуполі, і тому не зможе прибути на запрошення Філарета у Володимирський собор.

Також Митрополит Луцький і Волинський Православної церкви України Михаїл відмовив почесному патріарху Філарету приїхати до Києва 14 травня на традиційне молитовне святкування на честь священномученика Макарія.