Чеські сенатори закликали Путіна звільнити політв'язня Сенцова

Олег Сенцов

Чеські сенатори написали листа Путіну

Представники Сенату Чеської Республіки написали листа президенту Росії Володимиру Путіну із закликом звільнити незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомило посольство України в Чехії у Twitter.

«Кожна виправлена несправедливість, яку держава заподіяла будь-якому громадянинові, знижує майбутню напругу і сприяє одужанню суспільства. Тому звільнення Сенцова стане свого роду ліками і для вашої країни», — йдеться у зверненні сенаторів до РФ.

2 липня у Києві на стадіоні «Олімпійському» відбулась масштабна акція на підтримку Олега Сенцова.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

2 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російська влада пропонує перенести відвідування українських політв'язнів на серпень або вересень.