Чеські сенатори закликали Путіна звільнити політв'язня Сенцова

Чеські сенатори закликали Путіна звільнити політв'язня Сенцова
Олег Сенцов

Чеські сенатори написали листа Путіну

Представники Сенату Чеської Республіки написали листа президенту Росії Володимиру Путіну із закликом звільнити незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомило посольство України в Чехії у Twitter.

«Кожна виправлена несправедливість, яку держава заподіяла будь-якому громадянинові, знижує майбутню напругу і сприяє одужанню суспільства. Тому звільнення Сенцова стане свого роду ліками і для вашої країни», — йдеться у зверненні сенаторів до РФ.

2 липня у Києві на стадіоні «Олімпійському» відбулась масштабна акція на підтримку Олега Сенцова.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

2 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російська влада пропонує перенести відвідування українських політв'язнів на серпень або вересень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: