У Києві відбулась масштабна акція на підтримку Сенцова

У Києві відбулась масштабна акція на підтримку Сенцова
У Києві на «Олімпійському» відбулась масштабна акція на підтримку Олега Сенцова

Учасники акції розгорнули на трибунах банер «Олегу Сенцов, Україна з тобою»

На стадіоні «Олімпійський» у центрі Києва відбувається акція на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Її учасники розгорнули на трибунах банер «Олегу Сенцов, Україна з тобою» й запалили на його тлі піротехнічні засоби. Вони вигукували гасла на кшталт «Свободу Олегу Сенцову».

«Перша мета – це підтримати Олега Сенцова в його нерівній боротьбі з кремлівським судилищем. Друга мета акції – привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми з Сенцовим. Для цього ми також знімемо відео, яким буде займатися «Bавилон'13», щоб показати всьому світу, що українці чекають Олега Сенцова. Акція відбувається на стадіоні. Це десь символічно, тому що в Росії відбувається чемпіонат світу з футболу», – розповів про акцію віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр.

Нагадаємо, у відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

2 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російська влада пропонує перенести відвідування українських політв'язнів на серпень або вересень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: