Росія вже заговорила про перенесення відвідування політв’язнів на «серпень чи вересень»

Росія вже заговорила про перенесення відвідування політв’язнів на «серпень чи вересень»

«Ми будемо намагатися відвідати їх терміново», — заявила українська омбудсмен

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російська влада пропонує перенести відвідування українських політв'язнів на серпень або вересень.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Денісова нагадала, що попри домовленість між президентами Росії та України її не допустили до жодного з політв’язнів.

Водночас вона наголосила, що продовжує працювати над створенням «дорожньої карти» візитів до українських громадян у російських в’язницях.

«Російська сторона говорила про графіки, меморандуми, пропонувала почати відвідання з серпня чи вересня. Але у нас голодують 4 людини. Якщо вони забули про це, то ми ні. Ми будемо намагатися відвідати їх терміново», — підкреслила омбудсмен.

Денісова додала, що російська омбудсмен Тетяна Москалькова зможе відвідати громадян РФ, утримуваних в українських тюрмах, лише синхронно з її візитами до українських політв’язнів.

Також омбудсмен зазначила, що разом з віце-спікером Ради Іриною Геращенко вона в найближчий час зустрінеться з комісаркою Ради Європи з прав людини Дунею Міятович.

«Я буду їй пропонувати разом поїхати до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Клиха, Еміра-Усеїма Куку та інших політв’язнів», — сказала вона.

Як відомо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: