Член Нацради пояснив, чому голосував за подовження ліцензії «Інтеру»

Костинський запевнив, що восени «Інтер» перетвориться на амбасадора української мови

Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський заявив, що усвідомлює наслідки голосування за продовження цифрової ліцензії «Інтера» і «приймає їх».

Він також нагадав, що 7 жовтня запрацює закон про квоти на телебаченні, який передбачає 75% державної мови від загального тижневого ефіру, тому канал «Інтер» буде змушений українізуватися.

Про це Костинський написав у Facebook.

«Серед шанувальників «Інтера» достатньо прихильників Совєтського Союзу і «русского міра», які хейтять українську державу, українську культуру і українську мову. Ці люди ладні дивитися через супутник російські телеканали. Але вони дивляться «Інтер», поки він є. З 7 жовтня «Інтер», хоче він того чи ні, перетвориться для своєї багатомільйонної аудиторії на амбасадора української мови», - пояснює член Нацради.

На його думку, у таких умовах, телеканал стане інструментом українізації значної частки українського суспільства, яка не сприймає Україну.

«На прикладі квот українських пісень і української мови на радіо Національна рада вже довела, що забезпечує виконання закону всіма мовниками. Те само буде і з квотами української мови на телебаченні», - запевнив Костинський.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення після обговорення продовжила на засіданні 11 липня ліцензію телеканалу «Інтер».

Також вчора «Інтер» оштрафували на 4 млн гривень за скандальний концерт.

Як відомо, 11 травня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» у зв'язку трансляцією 9 травня концерту «Победа. Одна на всех», в якому були виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.