Член Нацради пояснив, чому голосував за подовження ліцензії «Інтеру»

Член Нацради пояснив, чому голосував за подовження ліцензії «Інтеру»

Костинський запевнив, що восени «Інтер» перетвориться на амбасадора української мови

Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський заявив, що усвідомлює наслідки голосування за продовження цифрової ліцензії «Інтера» і «приймає їх».

Він також нагадав, що 7 жовтня запрацює закон про квоти на телебаченні, який передбачає 75% державної мови від загального тижневого ефіру, тому канал «Інтер» буде змушений українізуватися.

Про це Костинський написав у Facebook.

«Серед шанувальників «Інтера» достатньо прихильників Совєтського Союзу і «русского міра», які хейтять українську державу, українську культуру і українську мову. Ці люди ладні дивитися через супутник російські телеканали. Але вони дивляться «Інтер», поки він є. З 7 жовтня «Інтер», хоче він того чи ні, перетвориться для своєї багатомільйонної аудиторії на амбасадора української мови», - пояснює член Нацради.

На його думку, у таких умовах, телеканал стане інструментом українізації значної частки українського суспільства, яка не сприймає Україну.

«На прикладі квот українських пісень і української мови на радіо Національна рада вже довела, що забезпечує виконання закону всіма мовниками. Те само буде і з квотами української мови на телебаченні», - запевнив Костинський.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення після обговорення продовжила на засіданні 11 липня ліцензію телеканалу «Інтер».

Також вчора «Інтер» оштрафували на 4 млн гривень за скандальний концерт.

Як відомо, 11 травня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» у зв'язку трансляцією 9 травня концерту «Победа. Одна на всех», в якому були виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: