«Інтер» оштрафували на 4 млн гривень за скандальний концерт

«Інтер» оштрафували на 4 млн гривень за скандальний концерт

Нацрада з телерадіомовлення вирішила, що епізод концерту принижує гідність громадян України та розпалює міжнаціональну ворожнечу

Нацрада з телерадіомовлення ухвалила рішення оштрафувати телеканал «Інтер» на 4,046 млн грн через концерт, який мовник транслював 9 травня. Рішення було прийнято одноголосно. Усі члени Нацради погодилися на думці, що під час концерту було розпалювання ненависті й одноголосно вирішили оштрафувати телеканал на 25% від ліцензійного збору, передає LIGA.net.

Попереднім рішенням Нацрада продовжила телеканалу цифрову ліцензію на 7 років.

Раніше в мережі з'явилося відео епізоду «святкового концерту з нагоди Дня перемоги» на каналі «Інтер», в якому один з ведучих Андрій Доманський виголошує промову в стилі російської пропаганди. «Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час смолоскипної ходи в нашій столиці, де кожен метр просочений кров'ю наших співвітчизників», – сказав ведучий у супроводі оплесків за кадром.

Як відомо, 11 травня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» у зв'язку трансляцією 9 травня концерту «Победа. Одна на всех», в якому були виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.

Більше читайте в матеріалі «Главкома»: Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

Також читайте:

«Інтер» проти всіх. Як виконуються квоти на телебаченні

Сергій Костинський: За показ «Іронії долі…» Нацрада буде застосовувати санкції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: