Фонд держмайна скасував конкурс на приватизацію «Центренерго»

Продаж пакету акцій «Центренерго» був призначений на 13 грудня

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень

Фонд державного майна скасував конкурс з приватизації компанії «Центренерго», який повинен був відбутися 13 грудня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з питань енергетики Андрій Герус. Джерела підтвердили, що рішення про скасування конкурсу буде оголошено 11 грудня, пишуть українські ЗМІ.

«Фонд державного майна скасував конкурс з приватизації Центренерго. 4 роки підготовки до приватизації можна вважати завершеним», - написав він.

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень.

Раніше повідомлялося про зацікавленість в участі у конкурсі принаймні п'яти учасників. Втім, як стало відомо пізніше, тільки двоє з них внесли обов'язковий платіж для участі.

Також йшлося, що воєнний стан не вплине на проведення приватизації «Центренерго»

Продаж пакету акцій «Центренерго» був призначений на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс мав відбутися тільки в разі прийняття в ньому участі не менше двох потенційних покупців. 

До складу «Центренерго» входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область), Трипільське (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7660 МВт - це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.