Фонд держмайна скасував конкурс на приватизацію «Центренерго»

Фонд держмайна скасував конкурс на приватизацію «Центренерго»
Продаж пакету акцій «Центренерго» був призначений на 13 грудня

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень

Фонд державного майна скасував конкурс з приватизації компанії «Центренерго», який повинен був відбутися 13 грудня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з питань енергетики Андрій Герус. Джерела підтвердили, що рішення про скасування конкурсу буде оголошено 11 грудня, пишуть українські ЗМІ.

«Фонд державного майна скасував конкурс з приватизації Центренерго. 4 роки підготовки до приватизації можна вважати завершеним», - написав він.

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень.

Раніше повідомлялося про зацікавленість в участі у конкурсі принаймні п'яти учасників. Втім, як стало відомо пізніше, тільки двоє з них внесли обов'язковий платіж для участі.

Також йшлося, що воєнний стан не вплине на проведення приватизації «Центренерго»

Продаж пакету акцій «Центренерго» був призначений на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс мав відбутися тільки в разі прийняття в ньому участі не менше двох потенційних покупців. 

До складу «Центренерго» входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область), Трипільське (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7660 МВт - це близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: