Московський суд знайшов причину, щоб не пустити Денісову до Сенцова

Людмила Денісова в РФ

Денісова зможе просити про зустріч з Сущенком тільки після вступу в силу вироку

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова зможе просити Московський міський суд про дозвіл на зустріч з українським політв'язням Романом Сущенком тільки після вступу вироку в законну силу.

Про це заявила прес-секретар російського судового органу Уляна Солопова.

«Виходячи з положень Консульської конвенції між РФ і Україною від 1993 року, згаданої в зверненні Денисової, що надійшло, дозвіл на зустріч може бути дано тільки консульським співробітникам, ким уповноважена Верховної Ради з прав людини не є», - сказала Солопова. 

«Питання про надання такого дозволу Денісовій може бути вирішено на загальних підставах, виходячи з положень Кримінально-процесуального кодексу, після вступу вироку щодо Сущенка в законну силу», - пояснила вона.

Прес-секретар нагадала, що наразі вирок оскаржено Сущенком та його захисником, тобто законної сили ще не набув. 

Як відомо, 26 червня омбудсмену Людмилі Денісовій відмовили у зустрічі з політв’язнем Романом Сущенком.

Українського журналіста Романа Сущенка суд у Москві визнав винним у шпигунстві і засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 26 червня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибула до Києва, де зустрілася з моряками арештованого керченського судна «Норд».

При цьому Москальковій не дозволили відвідати в київському СІЗО кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

Український омбудсмен Людмила Денісова висунула три вимоги Москальковій після того, як їй «як виняток було знято заборону на в`їзд в Україну». Серед вимог – «сприяти відвідуванню Сущенка, що зробить можливим її візит (Москалькової. – ред.) до Максима Одинцова».