Отруєння в Солсбері: поліція Британії заявила про ще одну жертву

Британські поліцейські біля будинку Сергія Скрипаля у Солсбері

Постраждав місцевий поліцейський з графства Вілтшер, який не захотів розголошувати своє ім'я публіці

Унаслідок контакту з нервово-паралітичною речовиною «Новачок», яку застосували російські співробітники ГРУ для отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері, постраждав ще один поліцейський

Про це йдеться у заяві детективів Контртерористичного підрозділу британської поліції, яку опублікувала кореспондент LBC Рейчел Венабелс у Twitter.

«Детективи Контртерористичного підрозділу, які розслідували атаку з «Новачком» у Солсбері, підтвердили наявність слідів нервово-паралітичної речовини в зразках крові поліцейського», - йдеться у заяві.

Як зазначається, постраждав місцевий поліцейський з графства Вілтшер, який не захотів розголошувати своє ім'я публіці.

Повідомляється, що офіцер поліції, який приїхав на виклик щодо отруєння ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері минулого року, натрапив на незначну дозу «Новачка».

Після отримання необхідної медичної допомоги він повернувся до виконання своїх обов'язків.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як повідомляє Independent, раніше було тільки відомо про одного місцевого поліцейського Ніка Бейлі, який сконтакував з «Новачком» і потрапив до лікарні.

Нагадаємо, отруєння Скрипаля та його дочки сталося у березні 2018 року.

У вересні 2018 року прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні Скрипалів звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії повідомив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Нещодавно розслідувачі Bellingcat повідомили, що російські агенти готували замах на Скрипаля у Швейцарії.