Підписаний Трампом бюджет США містить нові санкції проти Росії – ЗМІ

Дональд Трамп

Документ зокрема передбачає збільшення Фонду протидії російському впливу на 150% порівняно з минулим фінансовим роком

Закон про бюджетне фінансування, підписаний у п'ятницю, 23 березня, президентом США Дональдом Трампом, містить ряд нових обмежень щодо Росії, а також збільшує Фонд протидії російському впливу.

Про це йдеться в матеріалі американського видання The Daily Beast.

«У масивному законі про бюджетні витрати на суму $1,3 трлн, який Конгрес погодив цього тижня, заховані нові суворі покарання проти Росії, що, як стверджують законодавці та помічники, є меседжем президенту Дональду Трампу, щоб він переглянув свою м'яку позицію відносно Москви», - зазначає видання.

Закон, який Трамп довго чекав на підпис, «включає обмеження, які забороняють багатьом урядовим установам мати фінансові або інші зв'язки з Кремлем та його прибічниками».

Зокрема, як уточнюється в публікації, федеральним агентствам США  забороняється укладати нові контракти або домовленості з представниками РФ. Крім того, документ передбачає збільшення Фонду протидії російському впливу на 150% порівняно з минулим фінансовим роком – до $205 млн.

Члени Конгресу як від Республіканської, так і Демократичної партій розглядають ці положення в якості можливості закріпити нові обмеження проти режиму Володимира Путіна. Натомість, залишається загадкою, хто саме із законодавців вніс ці зміни до закону, який налічує 2232 сторінки.

Багато членів Конгресу, а також джерела на Капітолійському пагорбі, які представляють обидві партії, заявили, що нові фінансові бар'єри для Росії є «водночас надійними та суттєвими, і були розроблені з урахуванням того, що Росія продовжує агресію в країнах Східної Європи та Близького Сходу».

Крім того, в Конгресі взяли до уваги повідомлення розвідки, що Кремль намагається втрутитися в проміжні вибори до Конгресу цього року. 

Нагадаємо, 20 березня американські конгресмени узгодили бюджет на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн

Як відомо, президент США Дональд Трамп в п'ятницю, 23 березня, підписав бюджет: в ньому передбачено $620 млн допомоги Україні.

Президент України Петро Порошенко після підписання документу заявив, що позиція надійних союзників України – це невидимий щит, який зменшує апетити агресора.

Раніше у Конгресі США уклали угоду по бюджету на 2018 фінансовий рік, згідно з яким Україна буде надана допомога на суму 620,7 млн доларів. Крім того, в рамках угоди Україна отримає 200 млн доларів на військову допомогу.

Також повідомлялося, що США збільшать видатки на Україну.

До слова, сенатор опублікував фото, як виглядає бюджет США на 2018 рік.