Підписаний Трампом бюджет США містить нові санкції проти Росії – ЗМІ

Підписаний Трампом бюджет США містить нові санкції проти Росії – ЗМІ
Дональд Трамп

Документ зокрема передбачає збільшення Фонду протидії російському впливу на 150% порівняно з минулим фінансовим роком

Закон про бюджетне фінансування, підписаний у п'ятницю, 23 березня, президентом США Дональдом Трампом, містить ряд нових обмежень щодо Росії, а також збільшує Фонд протидії російському впливу.

Про це йдеться в матеріалі американського видання The Daily Beast.

«У масивному законі про бюджетні витрати на суму $1,3 трлн, який Конгрес погодив цього тижня, заховані нові суворі покарання проти Росії, що, як стверджують законодавці та помічники, є меседжем президенту Дональду Трампу, щоб він переглянув свою м'яку позицію відносно Москви», - зазначає видання.

Закон, який Трамп довго чекав на підпис, «включає обмеження, які забороняють багатьом урядовим установам мати фінансові або інші зв'язки з Кремлем та його прибічниками».

Зокрема, як уточнюється в публікації, федеральним агентствам США  забороняється укладати нові контракти або домовленості з представниками РФ. Крім того, документ передбачає збільшення Фонду протидії російському впливу на 150% порівняно з минулим фінансовим роком – до $205 млн.

Члени Конгресу як від Республіканської, так і Демократичної партій розглядають ці положення в якості можливості закріпити нові обмеження проти режиму Володимира Путіна. Натомість, залишається загадкою, хто саме із законодавців вніс ці зміни до закону, який налічує 2232 сторінки.

Багато членів Конгресу, а також джерела на Капітолійському пагорбі, які представляють обидві партії, заявили, що нові фінансові бар'єри для Росії є «водночас надійними та суттєвими, і були розроблені з урахуванням того, що Росія продовжує агресію в країнах Східної Європи та Близького Сходу».

Крім того, в Конгресі взяли до уваги повідомлення розвідки, що Кремль намагається втрутитися в проміжні вибори до Конгресу цього року. 

Нагадаємо, 20 березня американські конгресмени узгодили бюджет на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн

Як відомо, президент США Дональд Трамп в п'ятницю, 23 березня, підписав бюджет: в ньому передбачено $620 млн допомоги Україні.

Президент України Петро Порошенко після підписання документу заявив, що позиція надійних союзників України – це невидимий щит, який зменшує апетити агресора.

Раніше у Конгресі США уклали угоду по бюджету на 2018 фінансовий рік, згідно з яким Україна буде надана допомога на суму 620,7 млн доларів. Крім того, в рамках угоди Україна отримає 200 млн доларів на військову допомогу.

Також повідомлялося, що США збільшать видатки на Україну.

До слова, сенатор опублікував фото, як виглядає бюджет США на 2018 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: