Американські конгресмени узгодили бюджет на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн

Американські конгресмени узгодили бюджет на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн

Республіканці домоглися збільшення на 10% оборонного бюджету, а демократи - фінансування модернізації інфраструктури

Демократи і республіканці в Конгресі США під час переговорів за закритими дверима в понеділок погодили витратні статті бюджету на 2018 фінансовий рік (почався з 1 жовтня 2017 року) в розмірі $1,3 трлн. Про це повідомляє агентство Associated Press.

За відомостями АР, офіційно про досягнення домовленостей з питань бюджету буде оголошено вже у вівторок, а голосування пройде в четвер у Палаті представників Конгресу США. Обидві сторони прийшли до компромісу з багатьох питань. Так, республіканці домоглися збільшення на 10% оборонного бюджету, а демократи - фінансування модернізації інфраструктури, боротьби з опіоїдною кризою і широкого кола внутрішніх програм країни.

Однак демократи відмовилися підтримувати запропоновані американським лідером Дональдом Трампом зміни імміграційного законодавства. Він був готовий укласти угоду з членами Конгресу про тимчасове відновлення програми захисту від депортації нелегальних іммігрантів, які в'їхали до Сполучених Штатів неповнолітніми (Deferred Action for Childhood Arrivals), в обмін на фінансування спорудження стіни на південному кордоні США в розмірі $25 млрд. На це американський лідер відреагував у Twitter: «Демократи не хочуть допомогти DACA. Було б так просто укласти угоду!»

При цьому агентство зазначає, що демократи, швидше за все, поступляться Трампу і не будуть противитися виділенню $1,6 млрд. на будівництво фізичного бар'єру, але виступають проти значного збільшення штату співробітників імміграційних служб. Вони також не схвалюють намір республіканців обмежити фінансування абортів.

Обидві палати Конгресу США мають затвердити проект бюджету на цей рік, щоб не допустити припинення роботи уряду. Остання резолюція про його тимчасове фінансування закінчується 23 березня.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп збирається ввести мита на ряд товарів з Китаю в розмірі $60 млрд до п'ятниці, 23 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: