США збільшать видатки на Україну

США збільшать видатки на Україну

Будівля Конгресу США

У Консолідованому законі про бюджет США загальний обсяг допомоги Україні визначили в обсязі $620,7 мільйонів

У Конгресі США представили погоджений Сенатом та Палатою представників закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому збільшено видатки на підтримку України.

Про це у четвер вранці повідомили у посольстві України в США.

Зокрема, у Консолідованому законі про бюджет загальний обсяг допомоги Україні визначили в обсязі $620,700 мільйонів, що перевищує відповідний минулорічний кошторис.

Так, згідно із законопроектом Пентагону виділяється $200 млн для надання військово-технічної допомоги Україні, що на $50 млн більше за асигнування 2017 року.

«Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави», - заявили у посольстві.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі $420,700 млн, що на $10 млн перевищує відповідні видатки минулого року.

Перед набуттям чинності Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний президентом США.

Нагадаємо, Держдепартамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів

Нещодавно американський генерал заявив, що «Джавеліни» вже скоро будуть в Україні.

Президент України Петро Порошенко натякнув, що США нададуть Україні не тільки «Джавеліни».

Наприкінці січня спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що США почали підготовку до надання Україні «Джавелінів».

Нагадаємо, що ЗСУ вже отримали наказ готуватися до взяття таких комплексів на озброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: