По нас стріляють з танків, а ворог за це лише отримує зауваження від Європи, - полковник ЗСУ

Переломний момент має настати: або це буде політично-дипломатичне рішення, або це буде військове рішення

Заборона на відкриття вогню по ворогу через мінські угоди дуже обмежує дії Зброй них сил. Так не може тривати вічно, вважає представник Генштабу полковник Анатолій Кравчук. Про це він сказав у коментарі «Главкому».

«Хлопці щодня гинуть, по нас відверто стріляють з танків. І цього ніхто не бачить. А якщо бачить, то просто роблять зауваження. Так не може тривати вічно. Переломний момент має настати: або це буде політично-дипломатичне рішення, або це буде військове рішення, яке я навіть не хочу озвучувати», - зазначив він.

За словами полковника, Україна виконує міжнародні домовленості. Через це бойовики «ДНР» знаходяться у набагато вигіднішому становищі. «Для них міжнародна угода нічого не варта. Це тупікова ситуація. Ми робимо все правильно, але це правильне нас дуже обмежує. Дуже важливо, щоб Україна включала політичні і дипломатичні важелі. Потрібно досягти, наприклад, посилення санкцій чи якихось інших моментів, які змусять Росію виконувати мінські домовленості», - вважає представник Генштабу.

 Детальніше про те, чи дійсно в «республіках» вірять в наступ українських військ, про події на маріупольському напрямку та інше читайте в інтерв’ю  Анатолія Кравчука «Главкому»