Атака РФ на дитячу лікарню «Охматдит». Що відбувається на місці удару (фото, відео)

Лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома
фото: Михайло Глуховський, glavcom.ua

Журналісти з місця влучання повідомляють, що під завалами можуть бути діти

Внаслідок російської атаки по Києву ракети пошкодили лікарню «Охматдит». На фото з місця подій видно дим та зруйновану дев'ятиповерхову будівлю: вибито усі вікна від першого до останнього поверху.

Пошкоджено корпуси лікарні, зруйновані деякі будівлі медзакладу, вибиті вікна та шибки, є постраждалі. Зараз на місці працюють відповідні служби для ліквідації наслідків, допомоги пацієнтам та співробітникам.

Кореспондент «Главкома» повідомляє: під час повітряної тривоги рятувальна операція не припиняється. Люди організували живий ланцюжок, передають до намету, встановленого у дворі лікарні, воду і медикаменти.

Офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в дитячій лікарні поки немає.

Журналісти з місця влучання повідомляють, що під завалами можуть бути діти.

Очільник міста Віталій Кличко розповів, що пацієнтів дитячої лікарні, куди вручила ворожа ракета, евакуюють в комунальні лікарні міста. 

Діти зараз біля «Охматдиту» чекають на допомогу. Також відбувається евакуація дітей в інші лікарні.

Після чергового терористичного ракетного удару по території України, зокрема по Києву, російські пропагандисти почали поширювати наратив про те, що влучання у житлові будинки та дитячу лікарню «Охматдит» – це буцімто наслідки роботи української ППО, а не російських ударів. 

Деякі російські пропагандистські канали відкрито хизуються ударом по дитячій лікарні.  

Сьогодні, 8 липня, Росія масовано обстріляла Україну. У Кривому Розі, попередньо, 10 загиблих, 31 поранений вже перебуває в лікарні.