Батьки матроса, який зник із крейсером «Москва», шоковані поясненнями влади

Удару українськими ракетами «Нептун» по ворожому крейсеру «Москва» було завдано 13 квітня
фото з відкритих джерел

Військова прокуратура Чорноморського флоту стверджує, що крейсер «Москва» взагалі не входив в українські води

Родичам «зниклих» моряків потопленого Чорноморського флагмана «Москва» брешуть про нібито неучасть судна у війні проти України. Про це свідчить відписка військової прокуратури Чорноморського флоту батькові одного з моряків, яку він опублікував у соцмережі.

Командування стверджує, що крейсер «Москва» взагалі не входив в українські води.

«Перевірка показала, що корабель не входив до територіальних вод України, а також не був включений до переліку з'єднань і військових частин, які залучаються до участі в «спеціальній військовій операції», – йдеться у тексті відписки військової прокуратури Чорноморського флоту.

У прокуратурі батькові зниклого моряка повідомили, що місцеперебування його сина досі не встановлено.

Нагадаємо, що удару українськими ракетами «Нептун» по ворожому крейсеру «Москва» було завдано 13 квітня. Водночас у Міноборони Росії стверджували, що судно внаслідок «детонації боєкомплекту» та пожежі не затонуло і «зберігає плавучість». Проте 14 квітня у відомстві визнали, що флагман російського флоту затонув.

У командуванні ЧФ РФ вже почалися «чистки» з метою пошуку «винного» у знищенні крейсера. Командувача Чорноморського флоту Росії адмірала Ігоря Осіпова зняли з посади та заарештували після знищення крейсера «Москва».