Трамп закликав американців не боятися коронавірусу

Трамп закликав американців не боятися коронавірусу

Глава Білого дому також пообіцяв, що вакцина від коронавірусу буде готова «найближчим часом»

Президент США Дональд Трамп після прибуття в Білий дім з госпіталю, де він лікувався від коронавірусу, записав звернення до американців, в якому закликав не боятися Covid-19.

Відео зі зверненням він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

«Одну річ можна сказати напевно: не дозволяйте йому (коронавірусу) домінувати над вами, не бійтеся його. Ми переможемо його. У нас найкраще медичне обладнання, кращі ліки, все це було розроблено недавно… Не давайте йому розпоряджатися вашим життям… Виходьте на вулиці, будьте обережні», — сказав Трамп.

Він також розповів про своє самопочуття і зазначив, що міг покинути госпіталь два дні тому: «ще тоді я почував себе краще, ніж за довгий час».

«Ми повинні бути рішучими. Як ваш лідер я повинен був це зробити. Я знав, що це небезпечно, але я повинен був це зробити. Я діяв рішуче, я стояв на чолі. Будь-хто, хто є лідером, вчинив би так само, як я. І я знаю, що є ризик, що є небезпека, але це нормально… Тепер мені краще. Можливо, у мене виробився імунітет, я не знаю», — сказав Трамп.

Глава Білого дому також пообіцяв, що вакцина від коронавірусу буде готова «найближчим часом».

[TWITTER]

[/TWITTER]

Як повідомлялося 2 жовтня, Трамп підхопив коронавірус.

Раніше Трамп повідомив, що він самоізолювався після того, як в однієї з його найближчих радниць Хоуп Хікс виявили коронавірус. Вона супроводжувала президента під час поїздок на дебати 29 вересня і на мітинг в Міннесоті, що пройшов 30 вересня.

Нагадаємо, президентські вибори у США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Прессекретарка Білого дому Кейлі Макінені на брифінгу в цей же день заявила, що Трамп візьме участь у другому раунді дебатів, незважаючи на внесені зміни.

Другий тур дебатів відбудеться 15 жовтня в Маямі.