У Туреччині відкрили «повітряний коридор допомоги» постраждалим

У зону лиха вирушив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар
фото: www.haber1.com

«Повітряний коридор» допоможе сотням людей у постраждалих від землетрусу регіонах Туреччини

У Туреччині відкрили «повітряний коридор допомоги» в зону руйнівного землетрусу з епіцентром у південно-східній провінції Кахраманмараш.

Нагадаємо, підземні поштовхом магнітудою 7,4 відчули на собі мешканці десяти провінцій Туреччини. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються у багатьох районах.

Міністерство національної оборони Туреччини оголосило, що сприяє безперешкодному транспортуванню бригад рятувальників до зони лиха. 

Бригади рятувальників та техніку до постраждалих районів перекидає також транспортна авіація, включаючи літаки типу А400М ЗС Туреччини.

Санітарні літаки з тяжко пораненими прямують через створений «коридор повітряної допомоги».

У зону лиха вирушили міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, начальник Генштабу ЗС Туреччини, генерал Яшар Гюлер і командувач сухопутних військ Туреччини генерал Муса Авсевер.

«Кризовий центр працює у посиленому режимі. Задіяні літаки для перевезення медиків, рятувальників та допоміжної техніки», – повідомив голова оборонного відомства, передає агенція Andolu.

Донька провідної авіакомпанії Turkish Airlines – компанія  Turkish Cargo безкоштовно доставлятиме гуманітарні вантажі до зони лиха як з різних куточків Туреччини, так і з-за кордону. Про це  повідомила пресслужба авіаперевізника

У провінцію Адана на понеділок заплановано два рейси Turkish Cargo з аеропортів Стамбулу.  Після схвалення посольств, авіакомпанія безкоштовно перевезе в зону лиха гуманітарні вантажі з-за кордону.

Читайте також: 

Дітей витягують із-під завалів. Кадри рятувальної операції в Туреччині

Землетруси в Туреччині: загинуло понад тисячу людей. Моторошні кадри (оновлено)