У Туреччині відкрили «повітряний коридор допомоги» постраждалим

У Туреччині відкрили «повітряний коридор допомоги» постраждалим
У зону лиха вирушив міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар
фото: www.haber1.com

«Повітряний коридор» допоможе сотням людей у постраждалих від землетрусу регіонах Туреччини

У Туреччині відкрили «повітряний коридор допомоги» в зону руйнівного землетрусу з епіцентром у південно-східній провінції Кахраманмараш.

Нагадаємо, підземні поштовхом магнітудою 7,4 відчули на собі мешканці десяти провінцій Туреччини. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються у багатьох районах.

Міністерство національної оборони Туреччини оголосило, що сприяє безперешкодному транспортуванню бригад рятувальників до зони лиха. 

tsk-deprem-bolgesine-hava-yardim-koridoru-kurdu_a75f4ce.jpg (533 KB)

Бригади рятувальників та техніку до постраждалих районів перекидає також транспортна авіація, включаючи літаки типу А400М ЗС Туреччини.

tsk-deprem-bolgesine-hava-yardim-koridoru-kurdu_995358e.jpg (434 KB)

Санітарні літаки з тяжко пораненими прямують через створений «коридор повітряної допомоги».

У зону лиха вирушили міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, начальник Генштабу ЗС Туреччини, генерал Яшар Гюлер і командувач сухопутних військ Туреччини генерал Муса Авсевер.

«Кризовий центр працює у посиленому режимі. Задіяні літаки для перевезення медиків, рятувальників та допоміжної техніки», – повідомив голова оборонного відомства, передає агенція Andolu.

Донька провідної авіакомпанії Turkish Airlines – компанія  Turkish Cargo безкоштовно доставлятиме гуманітарні вантажі до зони лиха як з різних куточків Туреччини, так і з-за кордону. Про це  повідомила пресслужба авіаперевізника

У провінцію Адана на понеділок заплановано два рейси Turkish Cargo з аеропортів Стамбулу.  Після схвалення посольств, авіакомпанія безкоштовно перевезе в зону лиха гуманітарні вантажі з-за кордону.

Читайте також: 

Дітей витягують із-під завалів. Кадри рятувальної операції в Туреччині

Землетруси в Туреччині: загинуло понад тисячу людей. Моторошні кадри (оновлено)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: