Вілкул привітав українців з днем піонерії

Олександр Вілкул згадав про своє піонерське минуле

У привітанні Олександр Вілкул написав: «Це наша з тобою біографія. Будь готовий!»

Колишній нардеп з «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул привітав українців  з днем піонерії. Про це він написав у Facebook.

«Це наша з тобою біографія. Будь готовий», - написав він.

Варто наголосити, що у липні 2019 року Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» (закон про декомунізацію).

До слова, наприкінці лютого Жовтневий суд Дніпра звільнив колишніх нардепів партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула і Дмитра Колеснікова від кримінальної відповідальності за строками давності. 

Вілкула і Колєснікова звинувачували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ. За такий злочину передбачено до шести років позбавлення волі, а строк давності притягнення до кримінальної відповідальності становить 10 років. Проте після скерування справ до суду обвинувачення змінили на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ, що є вже злочином середньої тяжкості й зі строками давності 5 років. Це дало змогу захисту клопотати про закриття справ.

Справу Вілкула, якого підозрювали у спричиненні державі мільйонних збитків, закрили ще 28 січня цього року. 

Нагадаємо, 16 вересня 2019 року суд відпустив екснардепів на поруки чинного нардепа-самовисуванця з Дніпропетровщини, члена комітету Ради з питань правової політики Дмитра Шпенова.

1 жовтня 2019 року Дніпровський апеляційний суд відмовився взяти під варту колишніх народних депутатів України від партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова, яких суд першої інстанції відпустив на поруки.