Вілкул привітав українців з днем піонерії

Вілкул привітав українців з днем піонерії
Олександр Вілкул згадав про своє піонерське минуле

У привітанні Олександр Вілкул написав: «Це наша з тобою біографія. Будь готовий!»

Колишній нардеп з «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул привітав українців  з днем піонерії. Про це він написав у Facebook.

«Це наша з тобою біографія. Будь готовий», - написав він.

Варто наголосити, що у липні 2019 року Конституційний суд України визнав конституційним закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» (закон про декомунізацію).

До слова, наприкінці лютого Жовтневий суд Дніпра звільнив колишніх нардепів партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула і Дмитра Колеснікова від кримінальної відповідальності за строками давності. 

Вілкула і Колєснікова звинувачували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ. За такий злочину передбачено до шести років позбавлення волі, а строк давності притягнення до кримінальної відповідальності становить 10 років. Проте після скерування справ до суду обвинувачення змінили на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ, що є вже злочином середньої тяжкості й зі строками давності 5 років. Це дало змогу захисту клопотати про закриття справ.

Справу Вілкула, якого підозрювали у спричиненні державі мільйонних збитків, закрили ще 28 січня цього року. 

Нагадаємо, 16 вересня 2019 року суд відпустив екснардепів на поруки чинного нардепа-самовисуванця з Дніпропетровщини, члена комітету Ради з питань правової політики Дмитра Шпенова.

1 жовтня 2019 року Дніпровський апеляційний суд відмовився взяти під варту колишніх народних депутатів України від партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова, яких суд першої інстанції відпустив на поруки.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: