Вірменському премʼєру Пашиняну не вдалось звільнити главу генштабу, якого він вважає заколотником

Вірменський президент Саркісян не підтримав ідею прем'єра пашиняна
Фото: arka.am

Президент Вірменії назвав спробу відставки Оніка Гаспаряна неконституційною

Вірменський президент Армен Саркісян вважає неконституційною відставку керівника генерального штабу збройних сил країни Оніка Гаспаряна. З відповідним проханням до нього звернувся премʼєр країни Нікол Пашинян, який звинувачує Гаспаряна у нібито спробі військового перевороту.

Як пояснили в президентській пресслужбі, канцелярія вірменського президента детально вивчила пропозицію Пашиняна та дійшла висновку, що проєкт указу про звільнення глави Генштабу суперечить конституції Вірменії.

«Президент республіки в рамках своїх конституційних повноважень повернув проект указу із запереченнями», – повідомили в канцелярії.

У Саркісяна зазначили, що в ситуації з протестами у Вірменії він не підтримує жодної політичної сили.

«Ще раз підкреслюємо, що президент республіки не підтримує жодної політичної сили і приймає рішення, керуючись виключно національними інтересами», – наголосили в прес-службі Саркісяна.

Зазначимо, протести проти Пашиняна почалися після поразки в конфлікті з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху. У листопаді Пашинян підписав мирну угоду з лідерами Азербайджану і Росії, що фактично означало капітуляцію Вірменії.

25 лютого глава Генштабу Вірменії закликав Пашиняна подати у відставку на тлі протестів у країні. Пашинян назвав це спробою військового перевороту і повідомив про намір добиватися звільнення Оніка Гаспаряна.