Приклад Меркель. Художник показав, як посадовцям треба реагувати на стихійне лихо (фото)

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відвідала регіони, де вирувало лихо
Фото: з відкритих джерел

Кількість загиблих у Німеччині зросла до 164 осіб, ще 170 перебувають у списку зниклих безвісти

Останнім часом Європа перетворилася на зону стихійного лиха, де розгорнулася природна катастрофа. Регіони Бельгії, Нідерландів, Франції, Швейцарії постраждали від нищівних дощів та повені, а в епіцентрі вируючої стихії опинилася Німеччина. Там масштаб біди просто вражає.

Зокрема, в долині річки Ар на заході Німеччини затоплено поля, зруйновано будинки, мости і дороги. У багатьох регіонах вода все ще не відступила, і це ускладнює роботу щодо ліквідації наслідків.

Кількість загиблих зросла до 164 осіб, ще 170 перебувають у списку зниклих безвісти.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час візиту у регіони, які охопила трагедія, пообіцяла невідкладну допомогу всім постраждалим.

«Для тих, хто тут живе, це жахливі умови. Багато що просто непридатне до життя. Єдине, що тішить – це солідарність людей, солідарність із сім’ями, в яких загинули рідні або вважаються зниклими безвісти. Завтра в Берліні в кабінеті міністрів ми продумаємо план, який передбачає допомогу», висловилася вона.

На ситуацію в Німеччині відреагував карикатурист Сергій Йолкін, який у новій роботі зобразив пані Меркель по коліна у воді, з відром і лопатою у руках, і з закликом: «А тепер – до роботи!».

Карикатуру Йолкіна можна оцінювати по-різному, але безперечно: Німеччина – це не Росія. У діях канцлерки немає байдужості, пафосу чи показухи, які ми часто-густо бачимо в Путіна. До речі, в Якутії (Росія) також сталася трагедія – горять величезні території лісів, але Путін чомусь передусім допомагає гасити пожежі в Туреччині та Греції. Ось такі парадокси та залізна «логіка».

Додамо, що нещодавно Сергій Йолкін оперативно відреагував на статтю Путіна, розмістивши в Instagram влучну роботу, де зобразив Путіна закривавленим художником, який сам пише історію.

Раніше Йолкін поглузував з Путіна, показавши, що главу країни-агресорки начебто оточили з усіх сторін вороги.

Також Сергій Йолкін висміяв страх російського диктатора перед опозиціонером Олексієм Навальним.