Диякон Московської церкви? Адвокатка анонсувала розслідування проти Порошенка

Митрополит Онуфрій та Петро Порошенко у часи президентства останнього
фото з відкритих джерел

Ісаєвська надіслала запити у політичну партію, яку очолює експрезидент, та до Московської церкви

Адвокатка Олена Ісаєвська звернулася до партії «Європейська Солідарність» з запитом що того, чи лідер партії Петро Порошенко досі залишається дияконом Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Такий же запит адвокатка спрямувала до Московської церкви, яка працює в Україні під брендом УПЦ (МП). Про це повідомило видання «Закон і бізнес».

У запиті адвокатка посилається на інформацію у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко був висвячений у диякони і брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.

Адвокатка Олена Ісаєвська вимагає від партії «Європейська Солідарність» надати відповідь, чи досі Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ (МП)
фото з відкритих джерел

Також адвокатка цікавиться, коли саме Порошенко був висвячений у диякони і чи на даний час він продовжує виконувати цю функцію. А якщо позбавлений сану – то коли це відбулося і на якій підставі.

Видання стверджує, що Порошенко довгий час був активним прихожанином УПЦ (МП), і був висвячений у диякони на Трійцю у 2009 році.

Проте, як відомо, у період свого президентства Порошенко активно промотував ідею створення помісної православної церкви та сприяв отриманню Томоса від Вселенського патріарха. У той же час Московська церква, активно гальмувала цей процес. Врешті 15 грудня 2018 року на визнаному Вселенським патріархатом помісному соборі шляхом об'єднання українських православних юрисдикцій була створена Православна церква України (УПЦ7ПЦУ) на ґрунті повної канонічної незалежності.

Як повідомляв «Главком», учора Верховна Рада прийняла закон про заборону діяльності на території України релігійних організацій, повʼязаних із РФ.

Читайте також: