Камала Гарріс потрапила під критику через колір вбрання

Камала Гарріс на зʼїзді Демократичної партії в Чикаго
фото: The New York Times

Костюм Камали Гарріс від бренду Chloe розкритикували за «несерйозний» колір

Американська преса активно обговорює вбрання, в якому кандидатка на посаду президента США Камала Гарріс зʼявилася на зʼїзді Демократичної партії в Чикаго.

Як повідомляє The New York Times, костюм Камали Гарріс кольору «засмаги» нагадує костюм 44-го президента США Барака Обами.

Камалу Гарріс захейтили через «несерйозний» колір костюма
фото з відкритих джерел

Обама у костюмі схожого кольору у 2014 році вийшов на пресконференцію щодо американських військ в Іраку та Сирії. 

Барак Обама у світлому костюмі на пресконференції щодо американських військ в Іраку та Сирії
фото з відкритих джерел

Тоді багато журналістів й оглядачів розкритикували Обаму за «несерйозний» колір ділового костюма під час обговорення серйозної теми. Повідомляється, що Пітер Кінг, конгресмен-республіканець від Нью-Йорка, сказав тоді, що «костюм Обами був метафорою його несерйозності». Лу Доббс з Fox назвав вбрання Обами «непрезидентським». 

У статті зазначається, що соцмережі також підхопили обговорення вбрання Камали Гарріс. Коментатори пишуть, що таким чином Гарріс «тонко кепкувала над минулим консервативним жахом через темно-коричневий костюм». 

«Гра в тролів сильна», – написав один користувач у Threads.

«Я кричав, а потім довелося пояснювати своїй дитині, чому темно-коричневий костюм був для неї вибором експертного рівня», – написав інший.

Припущення, що костюм від французького бренду Chloе викликав критику її опонентів, може бути правдою, а може і ні. Але, як пише The New York Times, це лише підтверджує чутки щодо особистості Камали Гарріс, її методів роботи з мемами та її загального авторитету в поп-культурі.

Також, на думку The New York Times, вихід Гарріс у вбранні кольору «засмаги» пов’язує її історичну кандидатуру – першу темношкіру жінку, яка стала кандидаткою на посаду президента США від головної партії країни, першу жінку південноазіатського походження – із кандидатурою Барака Обами.

Нагадаємо, Національний з’їзд Демократичної партії, що відбувся у Чикаго, офіційно затвердив віцепрезидентку Камалу Гарріс кандидаткою на посаду президента США від цієї політичної сили на майбутніх виборах у листопаді. Про це пише Abc News. У заході взяли участь понад 4000 делегатів.

Раніше стало відомо, що віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа у п’ятьох з семи ключових штатів у передвиборчій президентській гонці. Згідно з результатами опитування в ключових штатах (Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсін), Гарріс випереджає Трампа на один пункт. За неї готові проголосувати 48% виборців проти 47% за Трампа. Ще 5% виборців не визначилися.

До слова, кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс витрачає на цифрову рекламу вдесятеро більше, ніж республіканець Дональд Трамп. Про це пише газета Financial Times. Так, Гарріс вже віддала на піар $57 млн, тоді як Трамп витратив $5,6 млн.

Читайте також: Гарріс погодилася на два раунди дебатів із Трампом