Телячі щічки та пельмені: чим Путін годував диктатора Республіки Конго

Президента Республіки Конго Путін нагородив орденом Пошани за «великий внесок у розвиток та зміцнення відносин між РФ та Республікою Конго»
фото: Риа Новости

Зустріч диктаторів була присвячена 60-річчю встановлення дипломатичних відносин між РФ та Конго

У Кремлі відбулася зустріч російського диктатора Володимира Путіна та президента Респубілки Конго Дені Сассу-Нгессо, який править з 1997 року. РосЗМІ опублікували меню двох диктаторів.

У Кремлі подали такі страви як салат із підкопченої форелі зі щавлем та огірками, пельмені з перепілкою та крем-суп із молодих кабачків із плавленим сиром. На гаряче Путін та Сассу-Нгессо отримали філе муксуна (вид лососевих риб - ред.) з трюфельним пюре та шпинатом або ж томлені у квасі телячі щічки з кремом із пастернаку та овочами.

Серед напоїв були представлені російські вина з «Садиби Дивноморської», яка розташована неподалік «палацу Путіна» в Геленджику.

фото: Риа Новости

Зустріч двох диктаторів була присвячена тому, що у 2024 року Росія та Респубілка Конго відзначають 60-річчя встановлення дипломатичних відносин.

Нагадаємо, під час візиту північнокорейського диктатора до Росії у 2023 році Путін частував Кім Чен Ина російськими смаколиками.

До слова, журналіст кремлівського пулу натякнув на існування другого кортежу Путіна, який необхідний для відволікання уваги від основного.

Як повідомляє «Агентство» з посиланням на кореспондента «Комерсанта» Андрія Колесникова, приблизно за пів години до появи перших повідомлень про приїзд Путіна в один із храмів Москви в телеграм-каналах з'явилося відео проїзду кортежу президента російською столицею. «Справжній кортеж» у цей час  вже був у Сергієвому Посаді. 

Читайте також: