У Берліні з’явився мурал із Героєм України Мацієвським

Мурал з українським військовим Мацієвським
фото з відкритих джерел

На муралі військового зображено таким же, яким він був в останні хвилини свого життя: у формі, з гордовитим поглядом та цигаркою в зубах

У Берліні поблизу відомого антитоталітарного музею Check Point Charlie з’явився мурал, присвячений українському військовому Олександру Мацієвському. Про це написав на сторінці в Facebook музикант Сергій Фоменко.

У березні 2023 року в мережі з’явилося моторошне відео, на якому російські загарбники впритул розстріляли українського військового Олександра Мацієвського.

Захисник вимовив останні слова «Слава Україні», згодом його розстріляли російські окупанти.

Востаннє живим на відео Олександр постає з гордовитим поглядом, з цигаркою в зубах та у військовій формі. Таким його почали змальовувати українські митці на різних графічних роботах. На муралі в Німеччині героя зображено таким же.

«Український солдат Олександр Мацієвський розстріляний росіянами після слів Слава Україні», – написали на настінному малюнку чотирма мовами, а саме англійською, українською, німецькою та російською.

Раніше «Главком» писав, що подвиг Мацієвського є безсмертним символом незламності та патріотизму України. Воїни 163-го батальону ТРО стверджують, що впізнали Героя, якого розстріляли росіяни за те, що на вимогу зняти шеврон ЗСУ він відмовився та гордо відповів «Слава Україні».

Читайте також: