Тайванці розробили костюм «супергероя» для військових

На Тайвані створили екзоскелет
фото: South China Morning Post

Для тайванської армії створили екзоскелет, який дає суперсилу

На Тайвані розробили костюм «супергероя» для військових. Над розробкою працювали фахівці Чжуншаньского інституту науки і технології. Вони створили екзоскелет для нижньої частини тіла, який дозволить значно наростити фізичні можливості військовослужбовців на полі бою.

Ця модель є частиною програми Taiwan Ironman, на яку влада виділила $5,7 млн, розрахованої на чотири роки.

За словами керівника проєкту Джен Куо-Куанга, пристрій значно знижує навантаження на ноги й суглоби, що дає можливість солдату переносити важкі речі на великі відстані зі швидкістю 6,4 кілометра за годину.

Екзоскелет працює, живлячись від вбудованих акумуляторних батарей.

На відміну від аналогів, ця модель відносно компактна й легка, вона складається не з масивних блоків, а з невеликих накладок на ноги.

«Вони можуть бути використані в польових операціях та для переміщення боєприпасів і важкого озброєння, а також можуть підвищити мобільність і ефективність військ у воєнний час і в ході рятувальних операцій після стихійних лих», – кажуть розробники.

Розробники вже займаються версією 2.0, яка збільшить «вантажопідйомність» бійців уже до 100 кілограмів, що дозволить їм також самостійно евакуювати поранених з поля бою.