«Буде плавитися Варшава і потоне Вільнюс»: білоруський пропагандист пригрозив ядерною зброєю

Азарьонок спробував залякати Захід «чумним грибом»
фото: скрін із відео з соцмереж

У проросійського Азарьонка стався напад величі: «Ну що ворожини, рохкайте: Білорусь – ядерна держава»

Після слів президента Росії Володимира Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі тамтешні пропагандисти почали просувати в етер чергову маячню. Так, Григорій Азарьонок заявив, що тепер Мінськ може застосувати ядерну проти агресорів.

«Ну що ворожини, рохкайте: Білорусь – ядерна держава. Країна, яка володіє можливістю, у випадку нападу на її територію, відповісти тактичною ядерною зброєю», – щасливо й радісно сказав Азарьонок.

Проросійський пропагандист продовжив просувати і тезу своїх колег із московського телебачення, залякуючи Захід. Він пригрозив країнам ЄС застосуванням ядерної зброї.

«Буде плавитися Варшава і потоне Вільнюс. Ми подивимося на матовий захід сонця та сходження чумного гриба на польському болоті. І так відбудеться таємне. Не лізьте, панове, бо опромінимо», – додав білорус із усмішкою на обличчі.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін оголосив, що країна-агресорка розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, сховище для мають підготувати до липня.

До слова, Пентагон відреагував на заяву Путіна щодо планів розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі. Наразі Сполучені Штати не фіксують готовність Росії застосувати атомне озброєння.

Як повідомлялося, Україна вимагає скликати Радбез ООН через заяви Росії про розміщення ядерної зброї в Білорусі. 

Читайте також: Розміщення ядерної зброї у Білорусі: ISW пояснив задум Путіна