Американські ЗМІ дізналися про будівництво мосту між Росією і КНДР

Представники Росії та Північної Кореї обговорили перспективу будівництва нового мосту

Росія планує побудувати міст між Далеким Сходом і Північною Кореєю, який дозволить перевозити вантажі безпосередньо, а не через Китай. Про це повідомляє газета The Washington Post з посиланням на джерела.

Відзначається, що в даний момент між двома країнами здійснюється залізничне сполучення по «Мосту дружби», розташованому на річці Туманна на кордоні Росії і КНДР.

«Між Північною Кореєю і Китаєм є 23 автомобільних пропускних пункти, а з Росією жодного. Зараз при імпорті товарів з Далекого Сходу вони проходять не через російський кордон, а через Китай. Це значно подовжує дорогу», - йдеться у повідомленні віце-прем'єра КНДР Ро Ту Чоль.

Згідно з інформацією газети, на цьому тижні представники Росії та Північної Кореї обговорили перспективу будівництва нового мосту. В даний час проект знаходиться на стадії обговорення. Видання також зазначає, що план будівництва мосту між Росією і КНДР виходить за рамки режиму санкції ООН.

В кінці грудня минулого року Рада безпеки ООН посилила санкції проти КНДР у відповідь на ядерні та ракетні випробування. Документ забороняє продавати Північній Кореї промислове обладнання, транспортні засоби, залізо, сталь. Крім того, обмежуються поставки в країну нафтопродуктів.

Зазначимо, у російському уряді запропонували спростити візовий режим з Північною Кореєю.

Як повідомляв «Главком», Трамп прийняв пропозицію Кім Чен Ина провести зустріч.

Згодом у Білому домі заявили, що зустріч Трампа і Кім Чен Ина можлива тільки за умови «конкретних кроків» з боку Пхеньяна. Президент США очікує зустрітися з Кім Чен Ином до травня цього року.

Міністр фінансів США додав, що умовою зустрічі Трампа з Кім Чен Ином є припинення випробувань.

Трамп також заявив, що Північна Корея пообіцяла утриматися від ракетних випробувань до їх двосторонньої зустрічі.

Генсек ООН привітав домовленість Трампа і Кім Чен Ина про зустріч.

Швеція вже висловила готовність провести історичну зустріч Трампа та Кім Чен Ина

Декілька днів тому США ввели санкції проти влади Північної Кореї за вбивство Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.