Трамп прийняв пропозицію Кім Чен Ина провести зустріч

Трамп прийняв пропозицію Кім Чен Ина провести зустріч
Кім Чен Ин та Дональд Трамп

Трамп хоче зустрітися з Кім Чен Ином, щоб упевнитися, чи відмовився той від своїх ядерних амбіцій

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин запропонував президенту США провести особисту зустріч і Дональд Трамп погодився. 

Про це заявив під час прес-конференції в Білому домі радник з національної безпеки Південної Кореї Чон Ий Ен, повідомляє Fox News.

Він зазначив, що північнокорейський лідер висловив бажання «зустрітися з президентом Трампом якомога швидше».

За його словами, Трамп заявив на це, що зустрінеться з Кім Чен Ином, щоб упевнитися, чи відмовився той від своїх ядерних амбіцій, і готовий зробити це «до травня».

Представник Білого дому Сара Сандерс підтвердила, що Трамп готовий зустрітися з Кім Чен Ином.

«Він (Трамп, - ред) прийме запрошення зустрітися з Кім Чен Ином в тому місці і в той час, які будуть визначені. Ми з нетерпінням очікуємо денуклеаризації Північної Кореї. Тим часом всі санкції і максимальний тиск повинні зберігатися», - зазначила речник адміністрації США.

Трамп у своєму Twitter також підтвердив планування зустрічі.

«Кім Чен Ин говорив про денуклеаризацію з представниками Південної Кореї, а не тільки про замороження. Крім того, ніякі випробування ракет Північною Кореєю протягом цього періоду часу не проводилися. Великого прогресу досягнуто, але санкції залишатимуться до досягнення згоди. Зустріч планується!», - написав Трамп.

Декілька днів тому США ввели санкції проти влади Північної Кореї за вбивство Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

В лютому 2017 року адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: