США ввели нові санкції проти КНДР за вбивство брата Кім Чен Ина хімзброєю

США ввели нові санкції проти КНДР за вбивство брата Кім Чен Ина хімзброєю
Кім Чон Нам помер від отруєння хімікатом 13 лютого 2017 року

Влада США встановила використання урядом Північної Кореї хімічної зброї VX

США ввели санкції проти влади Північної Кореї за вбивство Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це в ніч проти середи повідомляє Reuters.

У заяві представника Держдепартаменту Хізер Науерт йдеться, що влада США встановила використання урядом Північної Кореї хімічної зброї VX для вбивства зведеного брата Кім Чен Ина в Малайзії в 2017 році.

Зазначається, що нові санкції проти Пхеньяна набули чинності  5 березня.

Нагадаємо, 13 лютого 2017 року стало відомо, що Кім Чон Нам, брат лідера КНДР Кім Чен Ина, був убитий в Малайзії за допомогою отрути. Кім Чон Нам перебував у міжнародному аеропорту, коли до нього наблизилися дві жінки, одна з яких бризнула йому в обличчя з балончика.

По телебаченню у Південній Кореї і Малайзії показали відеозапис однієї з камер спостереження, на якій зображена жінка в білій футболці з буквами LOL на грудях.

Згідно з висновком, Кім Чон Нам був отруєний хімікатом, відомим як VX.

Газ VX зарахований ООН до хімічної зброї масового ураження. Згідно з наявною інформацією, на даний момент запасами VХ володіє лише обмежене число країн, серед яких США, Росія і Сирія

Індонезійка, заарештована за підозрою у вбивстві брата лідера Північної Кореї, заявила, що їй заплатили 400 малайзійських рингітів (90 доларів).

В лютому 2017 року адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: