Генсек ООН привітав домовленість Трампа і Кім Чен Ина про зустріч

Генсек ООН привітав домовленість Трампа і Кім Чен Ина про зустріч
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш

Антоніу Гутерріш заявив про свою підтримку всіх зусиль щодо забезпечення мирної денуклеаризації

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш привітав домовленість про зустріч президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це заявив прес-секретар Стефан Дюжаррік на брифінгу в Нью-Йорку, інформує Центр новин ООН.

«Генеральний секретар натхнений повідомленням про домовленість між США і Корейською Народно-Демократичною Республікою провести саміт в період до травня (цього року)», - заявив Дюжаррік.

Антоніу Гутерріш привітав такий підхід і знову заявив про свою підтримку всіх зусиль щодо забезпечення мирної денуклеаризації Корейського півострова відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Як повідомляв «Главком», Трамп прийняв пропозицію Кім Чен Ина провести зустріч.

Згодом у Білому домі заявили, що зустріч Трампа і Кім Чен Ина можлива тільки за умови «конкретних кроків» з боку Пхеньяна.

Декілька днів тому США ввели санкції проти влади Північної Кореї за вбивство Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

В лютому 2017 року адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: