Екс-радник Трампа відмовився свідчити у справі про втручання РФ в американські вибори

Колишній радник президента США Сем Нанберг 

Нанберг назвав надіслану йому повістку «абсолютно безглуздою»

Колишній радник президента США Дональда Трампа Сем Нанберг відмовився давати свідчення спеціальному прокурору Роберту Мюллеру у справі про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

«Я не збираюся співпрацювати. Чому я повинен витрачати 80 годин на мої листування зі Стівом Бэнноном і Роджером Стоуном», - сказав Нанберг.

Також Нанберг назвав надіслану йому повістку «абсолютно безглуздою» і відкинув підозри про змову між Трампом і Росією.

«Це цілком безглуздо вважати, що Дональд Трамп вступав у змову з Росією», – сказав Нанберг в інтерв'ю Washington Post і CNN.

Як відомо, Нанберг почав працювати з Трампом у 2011 році, проте був звільнений з передвиборного штабу в серпні 2015 року.

Як відомо, спецпрокурор США готує нові звинувачення проти росіян.

Раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп прокоментував висунення 13 росіянам звинувачень у втручанні у вибори президента в 2016 році.

Нагадаємо, що 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

Серед обвинувачених — бізнесмен Євген Пригожин, наближений до президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з висунутим у Вашингтоні обвинуваченням, «Агентство інтернет-досліджень» та інші підозрювані почали свою роботу у 2014 році, щоб втрутитися в американські вибори.

Американське слідство вважає, що вони використовували фальшиві особи та соціальні мережі, а також влаштовували політичні мітинги та спілкувалися з «небажаними особами», пов'язаними з кампанією «Трамп».

Раніше стало відомо, що США опублікували 200 тисяч твітів російських тролів.