Спецпрокурор США готує нові звинувачення проти росіян

Спецпрокурор США готує нові звинувачення проти росіян
Роберт Мюллер

Звинувачення висунуть тим росіянам, які викрали із систем нацкомітету Демократичної партії електронну кореспонденцію

Спецпрокурор США Роберт Мюллер готує кримінальну справу проти росіян, які викрали інформацію Демократичної партії з метою зашкодити демократам на виборах 2016 року.

Про це повідомляє NBC News.

Звинувачення висунуть тим росіянам, які, здійснивши хакерську атаку, викрали із систем національного комітету Демократичної партії електронну кореспонденцію та передали її організації WikiLeaks.

Повідомляється, що республіканський кандидат в президенти Дональд Трамп не менше 145 разів процитував опубліковану на ресурсі WikiLeaks інформацію в останній місяць своєї кампанії.

Обвинувальний акт підготують на основі розвідувальних даних, зібраних ЦРУ, ФБР, Агенством національної безпеки (NSA) та Департаментом внутрішньої безпеки (DHS).

За інформацією джерел видання, звинувачення можуть бути висунуті в найближчі декілька тижнів чи місяців.

«Малоймовірно, що США зможуть екстрадіювати російських хакерів, проте цей обвинувальний акт відправить сигнал як Росії, так і американцям, які могли бути задіяні в атаці», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у Мюллера вже зібрані звинувачення у даній справі, проте він не оголошує їх через «стратегічні питання».

Раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп прокоментував висунення 13 росіянам звинувачень у втручанні у вибори президента в 2016 році.

Нагадаємо, що 16 лютого Сполучені Штати Америки висунули звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США.

Усі обвинувачені є співробітниками «Агентства інтернет-досліджень» — «фабрикою тролів», співробітники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

Серед обвинувачених — бізнесмен Євген Пригожин, наближений до президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з висунутим у Вашингтоні обвинуваченням, «Агентство інтернет-досліджень» та інші підозрювані почали свою роботу у 2014 році, щоб втрутитися в американські вибори.

Американське слідство вважає, що вони використовували фальшиві особи та соціальні мережі, а також влаштовували політичні мітинги та спілкувалися з «небажаними особами», пов'язаними з кампанією «Трамп».

Раніше стало відомо, що США опублікували 200 тисяч твітів російських тролів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: