Лондон у синьому та жовтому. Як світ зустрів 2023 рік: фоторепортаж

фото PA MEDIA

Світ вперше зустрів Новий рік без коронавірусних обмежень

Вперше з 2020 року новорічні свята у світі не супроводжувалися ковідними обмеженнями. І жителі планети, які втомилися від карантину, на повну скористалися можливістю відзначити Новий рік, пише ВВС.

У Лондоні під час новорічного феєрверку та світлового шоу власне вогні феєрверку і будівля королівської кінної гвардії на якийсь час засвітилися кольорами українського прапора. При цьому ведучі свята говорили про солідарність з Україною, яка у минулому році зазнала нападу з боку Росії; звучала пісня «Стефанія» гурту Kalush Orchestra, який цього року переміг на конкурсі «Євробачення».

Якоїсь миті серед феєрверків виникло зображення Єлизавети II, яка відійшла у засвіти померлої у 2022-му, його створили за допомогою кількох десятків дронів.

У Києві діє комендантська година, тому святкувати прихід нового року довелося раніше.

В окупованому українському місті Бахмут на Донеччині мешканці вішали на стіни листівки з новорічними побажаннями. У цьому регіоні зараз тривають найзапекліші бої.

Мерія Москви вирішила скасувати феєрверки та масштабні масові заходи на честь Нового року. Червона площа та деякі центральні вулиці з метою безпеки були закриті. Були повідомлення у ЗМІ про затримання у Москві та Санкт-Петербурзі.

Сідней зустрів 2023-й салютом.

Китайський Новий рік настане лише за три тижні, але в Гонконгу відзначають і Новий рік за Григоріанським календарем.

У китайському Ухані, незважаючи на стрімке зростання захворюваності на ковід, люди зібралися на площах і запускали у небо повітряні кулі.

У Токіо останні хвилини старого року підсвітило кольорове шоу.

Святковий салют в Астані був таким:

У Дубаї центром святкування стала будівля Бурдж-Халіфа – найвища у світі.

Мешканці Матхаре, одного з найбідніших районів кенійської столиці, зустріли Новий рік святковою месою.

Новорічний феєрверк засяяв у небі над парком Різал у Манілі.

А в бразильському Ріо-де-Жанейро на знаменитий пляж Копакабана зустріти новий рік та подивитися на феєрверки прийшли близько двох мільйонів людей.

 

Як відомо, під час ворожої атаки у новорічну ніч сили протиповітряної оборони збили над Києвом 23 повітряні цілі.

Також вночі 1 січня внаслідок ворожих обстрілів у новорічну ніч Херсон та навколишні населені пункти залишилися без електроенергії.

До слова, російські терористи вигадали причину масованого обстрілу столиці України на Новий рік та заявили про нібито «знищення підприємства, яке виготовляло ударні безпілотники». Про це пишуть російські пропагандисти з посиланням на окупаційне Міноборони.