Меркель заявила, що інформації про смерть Хашкаджі недостатньо

Ангела Меркель

У Берліні чекають від Саудівської Аравії прозорості в розслідуванні смерті журналіста

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє прес-служба уряду. 

«Ми рішуче засуджуємо цей акт, від Саудівської Аравії ми очікуємо прозорості в розслідуванні смерті. Винних повинні притягнути до відповідальності. Інформація, надана в консульствах в Стамбулі, недостатня», - йдеться в повідомленні.

В уряді ФРН були «глибоко засмучені», почувши підтвердження насильницької смерті Джамаля Хашкаджі і висловлюють співчуття його нареченій, родичам і друзям.

Напередодні Туреччина пообіцяла оприлюднити докази вбивства саудівського журналіста.

Раніше в суботу влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.