ЗМІ дізналися, як саудівського журналіста перед вбивством жорстоко катували

ЗМІ дізналися, як саудівського журналіста перед вбивством жорстоко катували
Журналіст Джамаль Хашкаджі

За інформацією ЗМІ, пальці Хашкаджі відрізали, ще коли той був живим

Зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Про це повідомляє турецьке видання Yeni Safak, посилаючись на інформацію з аудіозаписів із консульства.

«Перед стратою та подальшим розчленуванням саудівського журналіста катували та допитували. Так, пальці Хашкаджі відрізали, ще коли той був живим», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на аудіозаписах чути голос генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі Мохаммада аль-Отаїбі, який відлетів із Стамбула до Ер-Ріяду у цей вівторок. Голос консула казав, зокрема, такі фрази як «Якщо ти хочеш жити, веди себе тихо» та «Робіть це надворі. Ви можете створити мені неприємності».

Турецька сторона уже заявляла, що має беззаперечні докази вбивства журналіста саме на території саудівського консульства.

За інформацією ЗМІ, розчленування ще живого журналіста тривало сім хвилин.

Раніше повідомлялося, що під час обшуків на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі було виявлено докази вбивства журналіста Хашкаджі.

Як відомо, 16 жовтня в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі провели обшук.

Нагадаємо, Державний секретар США Майк Помпео 16 жовтня в Ер-Ріяді зустрівся з королем Саудівської Аравії Салманом. Згідно з повідомленням Держдепартаменту, Помпео подякував королю за його «відданість ретельному та прозорому розслідуванню» зникнення опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Саудівська Аравія відкидає повідомлення з Туреччини щодо зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі ще 2 жовтня. Анкара вважає, що Хашкаджі в консульстві вбили, а тіло таємно вивезли. Саудівська Аравія цю інформацію заперечує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: