Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі

Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі
На запитання, чи вважає він пояснення Ер-Ріяда таким, що викликає довіру, Трамп відповів «так»
Фото ЕРА

Президент США зауважив, що у нього є запитання до саудівського принца Мухаммеда

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп довіряє версії Саудівської Аравії, що опозиційний журналіст Джамаль Хашкаджі помер у саудівському консульстві в Стамбулі внаслідок бійки. Про це він заявив під час відвідин військового аеродрому в Арізоні, повідомляє The New York Times.

На запитання, чи вважає він пояснення Ер-Ріяда таким, що викликає довіру, Трамп відповів «так». Трамп зауважив, що у нього є запитання до саудівського принца Мухаммеда, назвав вбивство журналіста «неприйнятним».

Президент США також торкнувся питання можливих санкцій проти Саудівської Аравії, проте висловив сподівання, що Конгрес не заблокує надходження Сполученим Штатам «мільярдів доларів» від продажу зброї саудитам. Перш ніж вживати заходи, Трамп хоче спершу поговорити із саудівським наслідним принцом.

Рішення Трампа прийняти версію убивства Саудівської Аравії іде в розріз із позицією його спецслужб, які вважають, що Хашкаджібув убитий не випадково під час бійки, а сплановано за наказом високого рівня королівського суду Саудівської Аравії.

Влада Саудівської Аравії визнала, що опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі було вбито у її консульстві у Стамбулі, заявивши, що той загинув випадково внаслідок бійки.

Хашкаджі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті. 

Читайте також: Загадка Джамаля Хашкаджі. Вбивство, яке поставило світ на межу нової кризи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: