Поляки назвали агресію РФ проти українських моряків найважливішою міжнародною подією 2018 року

Росія захопила українських моряків 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки

Пересічні поляки вважають, що найважливішою міжнародною подією 2018 року була агресія Росії проти українських кораблів в Азовському морі. Про це свідчать результати опитування, проведені наприкінці грудня Центром дослідження громадської думки (CBOS) Польщі.

«На думку опитаних, найважливішою подією у країні було святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі (40%). На міжнародній арені найважливішою подією минулого року поляки визнали атаку російського флоту на українські кораблі в Азовському морі (6%)», - зазначають у CBOS.

Крім атаки в Керченській протоці, важливими міжнародними подіями року поляки також називали загалом агресивну міжнародну політику Росії, проведення кліматичного саміту у місті Катовіце, угоду США з Північною Кореєю та вихід Великої Британії з ЄС.

Нагадаємо, усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Світові лідери вже неодноразово закликали президента РФ звільнити українських моряків. Зокрема сьогодні, 2 січня, на цьому вже вкотре наголосив президент Франції Еммануель Макрон.