Поляки назвали агресію РФ проти українських моряків найважливішою міжнародною подією 2018 року

Поляки назвали агресію РФ проти українських моряків найважливішою міжнародною подією 2018 року

Росія захопила українських моряків 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки

Пересічні поляки вважають, що найважливішою міжнародною подією 2018 року була агресія Росії проти українських кораблів в Азовському морі. Про це свідчать результати опитування, проведені наприкінці грудня Центром дослідження громадської думки (CBOS) Польщі.

«На думку опитаних, найважливішою подією у країні було святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі (40%). На міжнародній арені найважливішою подією минулого року поляки визнали атаку російського флоту на українські кораблі в Азовському морі (6%)», - зазначають у CBOS.

Крім атаки в Керченській протоці, важливими міжнародними подіями року поляки також називали загалом агресивну міжнародну політику Росії, проведення кліматичного саміту у місті Катовіце, угоду США з Північною Кореєю та вихід Великої Британії з ЄС.

Нагадаємо, усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Світові лідери вже неодноразово закликали президента РФ звільнити українських моряків. Зокрема сьогодні, 2 січня, на цьому вже вкотре наголосив президент Франції Еммануель Макрон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: